Regimul alimentar in cancerul de stomac

Se ştie deja, din subcapitolul dedicat acestei afecţiuni, că dintre simptomele cancerului gastric fac parte lipsa poftei de mâncare, greţurile, starea proastă de nutriţie a acestor bolnavi, anemia.

Tocmai pentru a contracara aceste manifestări clinice, alimentaţia recomandată bolnavilor cu cancer gastric să fie compusă din prânzuri mici, repetate, menite să crească pofta de mâncare.

Ca feluri de mâncare recomandăm supe de zarzavat cu carne, acrite cu borş sau suc de lămâie, carne de vită, peşte sau pui fiartă sau la grătar, zarzavaturi coapte sau piureuri, salate de fructe (nu conserve), sucuri naturale de fructe, iaurt, lapte bătut, brânzeturi, ouă.

Sunt nerecomandate prăjelile, grăsimile animale, conservele, ardeiul iute, boiaua, murăturile, piperul, hreanul.
Crudităţile benefice în orice formă de cancer sunt morcovii, ţelina, sfecla roşie, pătrunjelul, varza, spanacul, curmalele şi piersicile.